Vučić zamolio šeika Bin Zajeda da iskoristi svoj uticaj za problem Kosova i Metohije - Najnovije Vijesti

Vučić zamolio šeika Bin Zajeda da iskoristi svoj uticaj za problem Kosova i Metohije

pro 11, 2018

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Abu Dabiju sa princom prestolonaslednikom UAE šeikom Muhamedom bin Zajedom el Nahjanom, kojeg je obavestio, pored ostalog, da istrajavanje Prištine na taksama na robu iz centralne Srbije, kao i na formiranju vojske Kosova, izaziva veliku zabrinutost Srbije za budućnost srpskog naroda na KiM.

Predsednik Vučić je zamolio šeika Muhameda da svojim uticajem u različitim međunarodnim krugovima obezbedi podršku za rešavanje problema mirnim putem.

Kako je saopšteno u Beogradu, Vučić je sa šeikom Muhamedom razgovarao o načinima jačanja saradnje u oblasti ekonomije, trgovine i razvoja, kao i aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa. Predsednik Vučić je rekao da je saradnja sa UAE od najvećeg značaja za Srbiju, s obzirom na napredak koji ta zemlja ostvaruje u svim oblastima, kao i sve važnije mesto koje zauzima na međunarodnoj sceni.

Dvojica sagovornika su se dogovorili da zajednički rade na unapređenju ekonomskog, a posebno investicionog partnerstva dveju zemalja.

U razgovoru je izraženo zadovoljstvo zbog velikog napretka projekta Beograd na vodi, kao i zbog nastavka saradnje kroz ulaganje „Etihada“ u Er Srbiju, preneo je Tanjug.

Predsednik Vučić i šeik Muhamed razmotrili su i moguće buduće projekte u oblasti energetike i poljoprivrede, kao i obrazovanja.

Izvor: Sputniknews.com

Direktan link na njihov sadržaj: https://rs-lat.sputniknews.com/politika/201812111118137632-vucic-bin-zajed/

Foto: Screenshoot/ Sputniknews.com

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page