Ukrajina sprema ofanzivu u Donbasu- već se zna i datum

pro11,2018

Ukrajinke snage bezbednosti prebacile su u Marijupolj više od 200 jedinica tehnike i 150 vojnika, izjavio je zamenik načelnik Narodne milicije samoproglašene Donjecke narodne republike Eduard Basurin.

Velika grupa Oružanih snaga Ukrajine će 14. decembra početi ofanzivu u pravcu Marijupolja, izjavio je Basurin. Oko 12.000 ljudi je nagomilano duž linije razdvajanja. Tamo se nalazi oko 50 tenkova, 40 raketnih bacača, 180 oruđa i minobacača.

„U okviru priprema komande Oružanih snaga Ukrajine za ofanzivu juče je iz Berdjanska (grad u Zaparoškoj oblasti) krenula kolona sa tehnikom 503. bataljona morske pešadije, 12 teretnih vozila, devet MTLB i više od 150 vojnika. U ovom trenutka militanti se nalaze u zapadnom predgrađu Marijupolja“, izjavio je Basurin.

Prema njegovim rečima, cilj planirane ofanzive je zauzimanje teritorije Novoazovskog i Telmanovskog rejona, sa kasnijim izlaskom na ruske granice.

Izvor: Sputnjiknews.com

Direktan link: https://www.srbijadanas.com/muskarac/adrenalin-i-misici/u-toku-vodenja-ljubavi-ju-je-dobio-je-10-godina-zatvora-zbog-toga-2017-08-07

Foto: Screenshoot/Sputniknews.com

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page