HRVATI LJUTI NA PREDSJEDNIKA SRBIJE "Vučić nam je zabio u sudijskoj nadoknadi!" - Najnovije Vijesti

HRVATI LJUTI NA PREDSJEDNIKA SRBIJE “Vučić nam je zabio u sudijskoj nadoknadi!”

pro10,2018

Bivši hrvatski reprezentativac Mario Stanić u svojoj kolumni objasnio zašto se Hrvatska nije kandidovala za organizaciju Mundijala, a Srbija jeste

Proslavljeni bivši hrvatski reprezentativac Mario Stanić napisao je novu kolumnu pod naslovom “Nikad bliže”.

Kolumnu prenosimo u originalu.

– Kako je bilo u školi? Pita otac svoga sina čim je otvorio vrata i zakoračio u svoj dom.

– Super tata, odgovora nestašni sin, umalo sam dobio peticu!

– Kako misliš umalo si dobio peticu — upita otac širom otvorenih očiju?!

– Pa fino — odgovori mali — umalo je bilo jer je peticu dobio ovaj što sjedi pokraj mene.

Znam da je to stari vic i stara fora, ali to mi je prvo palo na pamet kad sam vidio da je Srbija istaknula kandidaturu za organizaciju i domaćinstvo svjetskog nogometnog prvenstva 2030. godine. Ako Srbija dobije tu čast da skupa s Bugarskom, Rumunjskom i Grčkom bude domaćin najvećeg nogometnog spektakla na planetu, nemojte biti ljubomorni, nema potrebe tugovati i suze liti. Možemo biti ponosni jer malo je falilo da to budemo mi!

Stvarno. Nikad nismo bili bliže. Tik pored nas, za dlaku! Vjerojatno će vas zvati vaši prijatelji iz bijelog svijeta i zasigurno će postavljati sasvim logična pitanja: – Kako je moguće da se Hrvatska nije kandidirala? – Zašto Hrvatska nije probala materijalizirati najplodniju nogometnu godinu? – Šta je to sprječavalo Hrvatsku da se nametne i bude inicijator najvećeg spektakla na kugli zemaljskoj?

Moj savjet je da ne treba izlaziti s brzopletim odgovorima. Možemo se pretvarati kao da nismo čuli pitanje ili da je veza loša… Mogli bismo jednostavno okrenuti priču u nekom drugom smjeru. Ako sugovornik bude uporan i nametljiv, znajte da se radi o mučkoj provokaciji. Stvarno, zašto se Hrvatska nije kandidirala da bude jedan od domaćina svjetskog nogometnog prvenstva? Odgovor je prelagan i svi ga znamo, ali bolje je držati jezik za zubima. Nekako je lakše lagati sebe i druge nego otkrivati svoje pravo lice. Zamislite samo reakciju vašeg sugovornika kad bi mu rekli banalnu istinu. – NISMO SE SJETILI, A NIJE NAS NI BRIGA!

Poprilično je tužna konstatacija da nam takvo nešto nije bilo ni na kraj pameti! Zato i predlažem da istinu zamaskiramo, iskrivimo ili zataškamo. Istina je i inače kod nas izuzetno rastezljiv pojam pa stoga možemo sebi i drugima servirati raznorazna objašnjenja i opravdanja. Možemo se pravdati kako organizacija i domaćinstvo svjetskog nogometnog prvenstva ne daje nikakve garancije o povratu uloženih sredstava. Mogli bismo gurati tezu kako smo mi turistička destinacija i da nam ne trebaju dodatne gužve i prometni krkljanac usred turističke sezone. Mogla bi proći i teorija kako je sramota da se FIFA nije sama sjetila prepoznati i kandidirati Hrvatsku kao domaćina. Muljamo, petljamo, ali pravu istinu sakrijmo, ili barem držimo unutar naših granica. Istina neka bude samo naša javna tajna. Postavlja se pitanje kako je uopće takva ideja pala na pamet premijeru Srbije? Pored toliko problema u Srbiji on se sjetio nogometom baviti. Strašno! Zato onako sporo i napreduju prema Europskoj uniji. Mora da je poludio od muke kad je vidio našu predsjednicu u Moskvi kako lobira u loži, svlačionici i na travnjaku! Naša predsjednica je cijelo vrijeme lobirala, samo se nije sjetila za što i za koga lobira! Živa se polomila da svojim prisustvom bude dodana vrijednost hrvatskog nogometa. Nije predsjednica kriva što se toliko iscrpila navijanjem i lobirajućim presingom pa se nije uspjela sjetiti prije Vučića. Ako je predsjednica već očekivano podbacila onda je mogla naša vlada prepoznati pravi tajming za velike stvari. Mogli su se oni sjetiti prije Vučića, ali eto, samo pukim slučajem nisu.

Izvor: Alo.rs

Direktan link: https://www.alo.rs/sport/fudbal/hrvati-besni-na-predsednika-srbije-vucic-nam-je-zabio-u-sudijskoj-nadoknadi/200833/vest

Foto: Printskrin

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page