Kojim ORUŽJEM Rusija može SPASITI Ameriku?

pro8,2018

 

Ruska torpeda „Posejdon“ i rakete „Sarmat“ mogu da unište Sjedinjene Američke Države, čineći nuklearni rat besmislenim i spasavaju američki narod od stradanja, napisao je predsednik ruske Akademije za geopolitičke probleme Konstantin Sivkov u svom članku za „vojnoindustrijski kurir“.

Ekspert smatra da se prava pacifistička pozicija ogleda u stvaranju takve protivteže koja će zaustaviti agresora „u fazi ideje“.

„Takvo oružje spasava živote naroda svih zemalja koji bi mogli da postanu bojište trećeg svetskog rata, uključujući i u zapadnom svetu. Pretnjom uništenja američke elite Rusija sprečava nuklearni rat, čime štiti narod Sjedinjenih Američkih Država od užasnih žrtava koje su neophodne u slučaju čak i ograničenog kontra-napada“, rekao je on.

Sivkov je naglasio da treći svetski rat sada ima smisla, a namera Vašingtona da se povuče iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa pokazuje da se Sjedinjene Američke Države pripremaju upravo za nuklearni rat. Zbog toga je zarad očuvanja mira neophodno da se nuklearni rat učini besmislenim, naglašava stručnjak.

Sporazum o raketama

Ranije je američki državni sekretar Majk Pompeo objavio Moskvi ultimatum, prema kojem „Rusija mora da u roku od dva meseca ponovo počne da ispunjava obaveze prema Sporazumu o likvidaciji raketa, inače će SAD suspendovati svoje obaveze prema sporazumu“. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije iznelo je prigovor, naglašavajući da se Moskva strogo pridržava ovog sporazuma i da je Vašingtonu to poznato.

Američki predsednik Donald Tramp objavio da SAD nameravaju da se povuku iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa potpisanog 1987. godine, zbog toga što Rusija, kako je rekao, krši sporazum. Osim toga, Vašington ističe da veliki broj zemalja koje imaju rakete srednjeg i kratkog dometa, a pre svega Kina, ne učestvuju u sporazumu.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov napomenuo je da Moskva ima svoja pitanja za Sjedinjene Američke Države. Konkretno, Moskva ističe da Sjedinjene Američke Države razmeštaju na kopnu, u vojnoj bazi u Rumuniji i Poljskoj, sisteme koji mogu da lansiraju krstareće rakete tipa „tomahavk“, što je zabranjeno sporazumom.

Rusija skreće pažnju na činjenicu da Sjedinjene Američke Države razvijaju napadačke bespilotne letelice i finansiraju istraživanja za stvaranje krstarećih raketa kopnenog baziranja.

Izvor: Sputniknews.com

Direktan link: https://rs-lat.sputniknews.com/svet/201812051118068593-oruzje-rusija-sad/

Foto: Printskrin/Sputniknews.com

 

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page