Otkriveni NIKAD OBJAVLJENI TRANSKRIPTI svjedočenja ARKANOVE SEKRETARICE - Najnovije Vijesti

Otkriveni NIKAD OBJAVLJENI TRANSKRIPTI svjedočenja ARKANOVE SEKRETARICE

pro4,2018

 

Ražnatovićeva sekretarica govorila je i o odnosu njenog šefa i prvog čoveka srpske policije Radovana Stojičića Badže

Na suđenju Slobodanu Miloševiću u Hagu u aprilu 2003. svedočila je Brankica (identitet joj je otkriven nakon suđenja), lična sekretarica Željka Ražnatovića Arkana i Srpske dobrovoljačke garde. Kao zaštićeni svedok, pod oznakom B-129, govorila je o tome šta je sve videla i čula tokom ratnih godina, u prvoj polovini devedesetih godina.

U fragmentima svedočenja ona otkriva Arkanove veze sa državnom bezbednošću, moćnim biznismenima, političarima.

Ražnatovićeva sekretarica govorila je i o odnosu njenog šefa i prvog čoveka srpske policije Radovana Stojičića Badže, koji jeubijen 1997. godine u Beogradu.

Tužilac Najs: Da li ste ikada videli Radovana Stojičića, Zvanog Badža?

B-129: Ne.

Tužilac Najs: Da li ste nešto saznali o njegovom odnosu sa Arkanom i kako se razvijao taj odnos?

Arkan Foto: Profimedia
B-129: Znam da su u toku operacije u istočnoj Slavoniji 1991. godine bili jako bliski, čak ima jedna slika gde su njih dvojica zajedno u Erdutu, u kampu, da bi u toku 1993. godine i početkom 1994. Badža preuzeo kamp Srpske dobrovoljačke garde u Erdutu i Arkan je zbog toga bio jako ljut.

Tužilac Najs: Arkan nije bio zadovoljan time što je Badža preuzeo kamp. Šta je Arkan mislio o svom doprinosu tom kampu i kakav je on to kamp bio stvorio?

B-129: Prvi kamp SDG je bio jedan od najmodernijih kampova u bivšoj Jugoslaviji, zato što je bio napravljen za… Arkan ga je napravio za trening specijalne jedinice u kome je postojao gumeni grad. Ljudi koji se razumeju u vojna pitanja znaju o čemu govorim šta znači čuveni grad za jedan centar za obuku.

Tužilac Najs: Da li su drugi Arkanovi poslovi, uključujući i krijumčarenje, imali veze sa promenom do koje je došlo u odnosu između njega i Badže?

B-129: Da. To je i u nekoliko navrata pred nama u štabau rekao, da je šverc najviše uticao na njihov odnos, jer kao je on kazao, mislim na Arkana, Badža želi da zadrži sve za sebe.

Željko Ražnatović Arkan Foto: Profimedia
Ovim svedočenjem, sekretarica je potvrdilada je Ražnatović pre rata radio za Državnu bezbednost, prenosi Republika.

Tužilac Najs: Za koga je Arkan radio pre rata?

B-129: Pre rata je radio za državnu bezbednost tadašnje Jugoslavije, odnosno SFRJ.

Tužilac Najs: Da li ste to čuli od njega ili od nekog drugog?

B-129: Od njega lično nikad nisam, već od osobe pod imenom Kale, koja je radila u agenciji za obezbeđenje. Kale je često pričao o tome kako su njih dvojica zajedno radili i to se moglo primetiti takođe iz poštovanja koje je pokojni Komandant imao prema Kaletu.

Izvor: Srbijadanas.com

Direktan link:  https://www.srbijadanas.com/vesti/drustvo/otkriveni-nikad-objavljeni-transkripti-svedocenja-arkanove-sekretarice-cula-sam-od-osobe-pod-imenom-2018-11-14

Foto: Printskrin

 

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page