"SRBIJA ĆE SE KUPATI U KRVI!" TAJNA Mesićeva poseta Nemačkoj O KOJOJ SE MALO ZNA - Najnovije Vijesti

“SRBIJA ĆE SE KUPATI U KRVI!” TAJNA Mesićeva poseta Nemačkoj O KOJOJ SE MALO ZNA

stu 28, 2018

Poslednji predsednik Predstavništva SFRJ i bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je da je nakon desetodnevnog rata u Sloveniji 1991. godine otišao tajno u Nemačku kod šefa diplomatije Hansa Ditriha Genšera.

– Ja sam mu objasnio da će rat u Sloveniji biti kratak, da će biti krvav u Hrvatskoj, da će biti brutalan u BiH, a da će se na kraju i Srbija kupati u krvi. On je mene malo gledao, pa je na nemačkom pitao mog prijatelja Božu Dimnika ”Je l’ se on to šali ili stvarno misli tako” – rekao je Mesić-

Ovu i razne druge pikanterije iz svoje bogate i uglavnom nečasne karijere, posebno kad je odnos prema Srbima u pitanju, Mesić je ”otkrio” u intervjuu za Radio Slobodna Evropa.

Čovek koji se uoči i početkom rata u Hrvatskoj razmetao šovinizmom i veličanjem Pavelićeve države među hrvatskom emigracijom u Australiji poručivao Srbima iz Hrvatske da će, kad budu prognani, sa sobom moći da ponesu samo blato na cipelama, preobratio se silaskom sa vlasti, pa sada priznaje da je NDH bila ”zločinački režim od prvog dana”, kao i da su ”ustaše bile brutalnije od nacista”.

Mesić se ”prisetio” i susreta Milošević-Tuđman u Karađorđevu 1991. tvrdeći da je hrvatski predsednik bio oduševljen predlogom svog srpskog kolege da Hrvatska ”uzme bivše banovine iz 1939. i Cazin, Kladušu i Bihać” jer je to ”takozvana turska Hrvatska” koja ne treba Srbiji.

Akter i svedok razbijanja Jugoslavije podsetio je i da je sve vreme rata 1991-1995, postojala stalna telefonska linija Tuđman-Milošević, putem koje su njih dvojica bili u direktnoj vezi sve vreme rata. Mesić je dodao da je on taj crveni telefon zatekao u kabinetu kada je 2000. godine izabran za predsednika Hrvatske.

izvor:srbija danas

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page