Amerikanac je kupio JUGA za 1.300 dolara - kada je seo u njega, doživeo je ŠOK! - Najnovije Vijesti

Amerikanac je kupio JUGA za 1.300 dolara – kada je seo u njega, doživeo je ŠOK!

stu12,2018

Na današnji dan (11. novembar) pre tačno deset godina proizveden je poslednji Jugo, dika i ponos stare Jugoslavije, a mnogim starijim Jugoslovenima (Srbima, Hrvatima i ostalima) i dalje je ostao u srcu i lepom sećanju, bez obzira na sve mane koje je posedovao.

Juga je oduvek pratila loša reputacija, a Amerikanci, na čije tržište je bio i izvezen, nazivali su ga najgorim automobilom svih vremena, što je ipak nepravedno prema jugiću. S druge strane, na društvenim mrežama mogu se pročitati i drugačija iskustva, i to baš od Amerikanaca koji su imali prilike da voze Juga. Prenosimo jedno takvo iskustvo čoveka iz Pensilvanije, SAD.

– Imao sam 1.500 dolara na raspolaganju i planirao sam da kupim za te pare solidan polovni auto. Našao sam jednog Juga od 1.300 kubika, i to potpuno novog, kod dilera automobilima u Pensilvaniji.

Rekoh sebi, čoveče, to je potpuno nov automobil, za samo 1.300 dolara! Ako potraje nekoliko godina, onda vredi suvog zlata. Prodavac mi je rekao da je to poslednji Jugo koji su imali na lageru, i dobio sam ga bez garancije, jer je već tada prestao da se uvozi u SAD. Vozio sam mog malog Juga preko 4 godine, prešao je za to vreme 60.000 milja. I obožavao sam ga. Jedino što sam morao da mu zamenim su gume, jedan set prednjih kočnica i hladnjak.

Pre nego što sam ga prodao, zamenio sam mu kvačilo, jer je to od mene tražio kupac, inače moj prijatelj, mada nije bilo potrebno. Bio je to jedan od najboljih malih automobila koje sam ikad posedovao. Dobro je išao, kao mali brzi zeka. Bio je dovoljno brz i nije trošio mnogo. Kad bih mogao, kupio bih Juga ponovo. I što je najbolje sa njim, nastavio je da vozi još dugo godina. Moj prijatelj ga je prodao jednom starcu. Povremeno sam ga viđao na ulicama. Onda je starac koji ga je kupio umro, i nikad ga više nisam video.

Moj prijatelj mi je rekao da misli da ga je video pored jedne plaže prošlog leta. I to ove, 2018. godine. Bilo bi predivno da je to bio moj mali Jugo – napisao je Amerikanac.

 

IZVOR:SRBIJA DANAS

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page