POGLEDAJTE kako su hrvatski PINK PANTERI izveli spektakularnu pljačku ŠEIKOVIH DRAGULJA: Ukrali MILIONE! (VIDEO) - Najnovije Vijesti

POGLEDAJTE kako su hrvatski PINK PANTERI izveli spektakularnu pljačku ŠEIKOVIH DRAGULJA: Ukrali MILIONE! (VIDEO)

stu9,2018
Nakon više meseci traganja za pljačkašima, policija je uhapsila osumnjičene za pljačku u Veneciji

Nakit je ukraden iz privatne kolekcije nakita i drugih vrednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdulaha al-Tanija koja je bila izložena u Veneciji, u Duždevoj palati pod nazivom ”Blaga mogula i maharadža”.

Čitava kolekcija je neprocenjive vrednosti, a ukraden je par minđuša od platine i dijamanata u vrednosti od milion dolara, broš od platine i rubina vredan preko 2 miliona dolara iz poznate Al Thani kolekcije, uključujući i privezak sa desetokaratnim dijamantom.

Snimci nadzornih kamera pokazali su da je jedan od lopova mirno otvorio izložbenu vitrinu, uzeo dragulje i otišao. Policija je navela da se alarm uključio minut kasnije, što je pljačkašima bilo dovoljno vremena da pobegnu.

Protiv uhapšenih hrvatskih državljana pokrenut je krivični postupak pred sudom u Veneciji, a uhapšeni su u koordiniranoj akciji na području Policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave istarske. Jedan od uhapšenih hrvatskih državljana se pod višestrukim identitetima dovodi u vezu s nekoliko velikih krađa dragulja u različitim državama Evrope u sklopu kriminalne organizacije Pink Panter.

Za njim je raspisana međunarodna potraga i od strane Švajcarske zbog krađe nakita u vrednosti od osam miliona švajcarskoh franaka u martu 2011. godine u Bazelu tokom izložbe “Baselworld 2011”.

U sklopu iste akcije u četvrtak je na graničnom prelazu Tovarnik uhapšen je i peti član kriminalne organizacije, 54-godišnji državljanin Republike Srbije.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, navode u hrvatskoj policiji.

IZVOR:SRBIJA DANAS

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page