IMALI STE JAČU UNIJU OD EVROPSKE, A SAD IH SLUŽITE! Zbog Titovog pisma Jugoslovenima ćete se zamisliti - Najnovije Vijesti

IMALI STE JAČU UNIJU OD EVROPSKE, A SAD IH SLUŽITE! Zbog Titovog pisma Jugoslovenima ćete se zamisliti

lis 29, 2018

Portal “Buka” objavio je “pismo Druga Tita” koje će vas naterati da se zamislite.

Naravno, u pitanju je imaginarno pismo, u kojem autor bloga zamišlja šta bi Tito mogao danas da nam kaže i kako bi objasnio sve ono što smo nekad imali, a danas nemamo, sve ono što je bilo dobro, a danas je loše… “Pismo” vam prenosimo u celosti.

“Dragi moji Jugoslaveni, mrzite me čujem.

I to iz dna duše. Mrzite me i sve mi po spisku psujete. Kažete da sam bio diktator, da sam gušio slobode, da sam slao u zatvor nedužne, da sam naredio ubistva mnogobrojnih. Da dok sam bio na čelu FNRJ i SFRJ zadužio i vašu decu, vaše unuke i praunuke. Da sam bio protiv slobode ispovedanja vere. Da sam napravio društvo privilegovanih a da je narod bio željan svega.

E pa mrzite me, nadam se da ćete me mrzeti iz dana u dan sve više. Zaboravićete da sam postao predsednik države koja je još bila u feudalnom dobu, da skoro nije bilo fabrika, da je procenat nepismenosti bio izuzetno visok, da su bolesti koje su odavno bile iskorenjene u Evropi i dalje harale po celom Balkanu. Zaboravitćete ili već jeste koliko je kilometara pruga i puteva napravljeno dok sam bio ‘diktator’. Koliko je bolnica izgrađeno, škola i univerziteta. Koliko smo samo fabrika napravili, kakvu smo vojnu industriju izgradili. Koliko ste samo imali radničkih odmarališta, prvenstveno na moru ali i na kopnu. Vaša deca su imala dobre škole, vaš je pasoš bio cenjen.

Jesam, priznajem, bio sam diktator. Nisam dozvolio da nam Rusi i Amerikanci s**u po glavi. Tačno je, bio sam diktator, nisam hteo da čujem da neko može da bude gladan. Naređivao sam, i opet bih, da svaki radnik dobije stan od svoje firme. Naređivao sam i opet bih, da svaka radnička familija ima pravo na godišnji odmor na moru. Priznajem, mrezo sam zaostalost i koristio sam svoj diktatorski autroritet da svako djete mora da ide u osnovnu školu a ko želi može i u srednju i na besplatan fakultet. Lečenje na VMA u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu je bilo dostupno svima i svima je bilo besplatno.

Mrzite me što sam hapsio i slao na Goli otok. Mrzićete me još i više kad vam kažem da bih to opet uradio samo da obezbedim miran san svakom detetu u svojoj diktaturi. A u tome sam i uspeo. Ko je radio svoj posao, nije išao na Goli otok. Ko je pravio gluposti, rovario protiv tek osnovane države, kovao planove za uspostavljanje sovjetske republike, ili neke američke kvazi-demokratije, taj je imao besplatnu kartu za Goli otok.

Mrzite me što sam naredio ubistva kvislinga i izdajica 1945-te. Ma šta sam trebao? Da ih amnestiram, a oni klali nedužan narod četiri godine. Kažete da sam naredio ubistva nekih sveštenika, hodža i popova? A nije vam palo na pamet da ih je ostalo u životu više od 99 odsto, odnosno da sam naredio (i opet bih) da se smaknu samo oni koji su blagoslovljavali koljače. Zaboravili ste da nisam zabranio da se grade i crkve i džamije.

‘Kme, kme’, Tito je bio diktator, on nije dozvolio razvoj demokratije! Pa majku vam vašu, sve sam vam dao! Nije se zvalo ova ili ona stranka ali ste imali SSO, SK, sindikate, radničke savete, SUBNOR, imali ste sve mogućnosti da se ponašate demokratski i uvežbavate demokratske procese.

Kao smeta vam što nije mogao napredovati ko nije bio član partije! Pa majku vam vašu, ko sad napreduje u tim vašim državama? Da nisu možda nezavisni intelektualci!?

Ma znate šta, razočarali ste me i to duboko. Sve sam vam dao i šta vi onda uradite? Sve raz***ete! Gde su sad one škole i fabrike, gde su univerziteti? Koliki je natalitet? Rastete li ili padate? Da li ste srećni ili nesrećni? Leto je, hoćete na more? Hoćete li svojim parama ili možda na kredit? Čije su vam banke? Čiju hranu jedete, je li uvozna ili domaća? Imate li za zimnicu? Sećate se mojih zimnica, svake godine, ha? Ko je kum vašeg deteta? Da li je komšija i prijatelj druge nacije ili više toga nema? Gde su vam deca, sa vama ili su pobegla u inostranstvo, da brišu guzice švabama? Da li možete da živite od penzije ili se svi molite bogu da umrete pre odlaska u penziju, samo da ne patite i ne mučite svoju decu?

Budale jadne! Šta sam vam govorio – čuvajte bratstvo i jedinstvo. Mislite da sam ja to samo onako pričao?

Budale jadne! Sad vam švabe i francuzi uvaljuju priču o Evropskoj uniji! A vi pušite sve što vam kažu! Pa imali ste uniju jaču od evropske sa vojskom, policijom, bankom, minimalnim uvozom, čist vazduh i domaću hranu, besplatno školovanje i lečenje. A sad ćete dobiti njihovu vojsku i policiju, njihove banke da vas pljačkaju, zaboravite na čist vazduh i vodu, ići ćete kod njih da ih služite a domaće ćete pojesti samo govno.

Ako, to ste i zaslužili”

izvor (Espreso.rs)

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page