Država REAGOVALA na napad na SRBE NA KOSOVU i uputila HITAN ZAHTEV Zapadu! "Dokaz PROTIV MILITARIZACIJE Albanaca!" - Najnovije Vijesti

Država REAGOVALA na napad na SRBE NA KOSOVU i uputila HITAN ZAHTEV Zapadu! “Dokaz PROTIV MILITARIZACIJE Albanaca!”

lis21,2018
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić apelovao je na međunarodnu zajednicu da reaguje na današnji napad na pravoslavne hodočasnike, koji su obilazili srpske manastire u Metohiji.

On je istakao da je to, istovremeno, još jedan argument protiv militarizacije kosovsko-metohijskih Albanaca, jer društvo u kojem se stimuliše ili barem ne sankcioniše versko nasilje ne sme imati vojne snage, pošto te snage sasvim sigurno neće staviti u službu mira i bezbednosti građana, bez obzira na njihovo versko i nacionalno opredeljenje.

Pravoslavni hodočasnici koji su danas obilazili srpske manastire u Metohiji ponovo su bili žrtve kamenovanja, a u napadu na dva autobusa kod Istoka samo pukom srećom nije bilo povređenih, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ðurić je napomenuo da su albanski ekstremisti danas na Kosovu i Metohiji još jednom pokazali koliko im je strana verska tolerancija i koliko preziru i hrišćansku prošlost naše južne pokrajine i spomenike srpske pravoslavne baštine.

On je dodao da Evropa ne sme ostati nema i pasivna pred ekspanzijom ekstremizma i verskog radikalizma na Kosovu i Metohiji, jer to je pošast koja ne poznaje granice i sutra bi mogla zapretiti i prestonicama evropskih država.

– Kosovo i Metohija je postalo lonac u kojem se kuvaju svi oblici mržnje i ekstremizma, i pred time se više ne mogu i ne smeju zatvarati oči – dodao je Ðurić.

 

izvor:srbija danas

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page