“Svi do jednog su umrli u toj kući” ZLO se ponavlja: Devojčica (9) iz Bele Crkve živela u ukletoj kući!?

lis14,2018

Misteriozna smrt male M.B. (9) iz sela Kajtasova zavila je celo selo u crno. Devojčicu koju meštani sela kod Bele Crkve opisuju kao nasmejanu i vedru, uvek spremnu za igru i druženje, porodica sutra sahranjuje.

Iako potreseni i u bolu, familija i komšije ne mogu da se otmu utisku da je Miličina smrt došla kao grom iz vedra neba. Sumnja se da je uzrok smrti trovanje vodom iz bunara. Međutim, jedna meštanka tvrdi da je reč o ukletoj kući.

Tu je živeo moj dever. Imao je troje dece, ali su svi do jednog umrli u toj kući – kaže kuma porodice preminule.

Ona navodi da se pre pola veka dogodila tragedija slična ovoj koja je pogodila porodicu M.B.

– Jeste bilo pre 50 godina, ali je to bila strašna tragedija. Isto ovako, sve je bilo čudno. Dever je nakon smrti dece prodao imanje. Nije mogao da podnese tu kuću. Mislim da je ukleta – ispričala je kuma kroz suze.

Devojčica

Devojčica
Foto: Profimedia/ilustracija

Devojčicu je kako navodi videla poslednji put u subotu.

– Vozila je bicikl na ulici. U prolazu me je pozdravila. Kao da je sada ovde gledam, ne mogu da verujem da je nema. Svi smo je mnogo voleli. Bila je mnogo dobro dete. Jedina sreća u nesreći, ako tako može da se kaže, jeste ta da su dečaci koliko čujem, dobro – navodi ona.

Prvi komšija porodice devetogodišnjakinje kaže, iako se radi o socijalno ugroženoj porodici, da je reč o ljudima i deci za primer.

– Mene je zatekla smrt deteta i to tako iznenada. Video sam je kako se igra s vršnjacima na ulici, a posle čujem malecka umrla. Pa kako?! Navodno, voda nije kako treba. Manite me te priče, svi mi ovde pijemo tu vodu, uostalom i ostatak te porodice…Doktori treba da saopšte istinu, kakva god da je. Njen otac je vredan čovek, ide radi na nadnicu gde god šta ima, ne libi se posla. A majka je pedantna žena, brine o deci najbolje što može. Uslovi kod njih u kući su u redu, ljudi žive i u mnogo gorem – kaže komšija za kuću u kojoj je devojčica živela sa roditeljima, dva brata i još četvoro dece.

Podsetimo, devetogodišnjakinja umrla je u nedelju u Opštoj bolnici u Vršcu, a lekari sumnjaju da je uzrok smrti trovanje vodom iz lokalnog bunara. Primljena je u bolnicu sa visokom temperaturom i povraćanjem, a ubrzo je preminula. Njena dva brata primljena su sa istim simptomima, a zatim su prebačena za Beograd. Dečaci su van životne opasnosti.

 

IZVOR:SRBIJA DANAS

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page