“Knele ide sam!” UBICE IMALE ŠIFRU, a kobne večeri poruka preneta preko POLICIJSKE MOTOROLE?!

Tvorac čuvene dizel generacije žestokih momaka pronađen je u sobi, u hotelu Hajat, kako mrtav leži na stomaku, a na ogledalu je krvlju bila ispisana poruka “broj 1” koja sve do današnjeg dana nije dešifrovana. Prethodno je Knele, zabrinut za svoje najbliže, odlučio je da se iz porodične kuće preseli u jedan od najelitnijih beogradskih hotela. Uselio se na treći sprat, u sobu broj 331.

Bivši funkcioner beogradske policije, iz odeljenja za krvne delikte, izjavio je:

– Bio sam na uviđaju u sobi 331 hotela Hajat kada je Knele ubijen. Ležao je na stomaku, upucan s leđa. Mislimo da su u sobi bile dve osobe, jedna koja je očigledno imala nešto da mu saopšti i stajala je ispred njega, i druga, koja mu je stavila pištolj na potiljak i naterala ga da klekne na kolena. Na ogledalu je bio ispisan broj 1, što je možda bila poruka da je Knele prvi sa spiska za odstrel – objašnjava ovaj policajac.

U noći između 28. i 29. oktobra 1992. godine, u hotelu nisu radile bezbednosne kamere, a neko je pokucao na vrata apartmana broj 331, u kojem je Knele boravio.

Poslednje sekunde života i rekonstrukcija otkrivaju mnogo o tome ko je bio Kneletov ubica. Istraga veruje da je Knežević poznavao osobu koja je pokucala na vrat, jer ju je pustio unutra. Oni koji su ga poznavali tvrdili su da je uvek po nekoliko puta proveravao koga pušta u sobu, a da je pištolj u ruci držao čak i kada su mu bliski prijatelji dolazili u posetu.

Kako su pričali njegovi prijatelji, s obzirom da je Knele bez ikakvih problema pustio ubicu u svoj apartman, njega je ubio neko koga je on dobro poznavao. Poznato je da su napadač, ili napadači u Kneleta ispalili tri hica iz pištolja malog kalibra sa prigušivačem.

Kneletov otac, Dušan Knežević zvani Buca Al Kapone, verovao je da iza ubistva njegovog sina stoji policija i tajna služba.

– Giški, Belom i mom sinu pretili su zbog SPO-a i Srpske garde. Deset dana pre ubistva imali su generalnu probu ubistva, kada su im upali u sobu i naterali ih da legnu sa rukama na podu. U sobi su bili Knele i Mirko Bosanac. Specijalci su upali u apartman hotela Hajat i rekli im da legnu na pod. Potom su im objasnili da proveravaju alarmne uredjaje, ali sam sigurno da su u stvari proveravali kako će Knele reagovati pred policijom. Jedan moj prijatelj iz SUP, rekao mi je da je kobne večeri preko policijske “motorole” preneta poruka “Knele ide sam”. Darko Stanojević je kobne noći bio u hotelu “Hajat”. Pokušavao sam da dođem do Darka kasnije, da saznam šta se te večeri dešavalo, ali je i on ubijen u Nemačkoj. Niko nije dao odgovor na pitanje kako to da su kamere u hotelu otkazale i da su nestale trake sa zapisima svih ulazaka u hotel – pričao je Kneletov otac.

 

IZVOR:SRBIJA DANAS

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page