RUSIJA ISPORUČILA MOĆNO VOZILO: Terenac ČEČENSKIH SPECIJALACA stigao u Srbiju (VIDEO) - Najnovije Vijesti

RUSIJA ISPORUČILA MOĆNO VOZILO: Terenac ČEČENSKIH SPECIJALACA stigao u Srbiju (VIDEO)

lis13,2018

Srbija je naručila nekoliko vojnih terenskih vozila za tročlanu posadu čaborz M-3, razrađenih u Centru snaga specijalne namene u Gudermesu u Čečeniji.

Srbiji smo već isporučili jedno vozilo, potpisali smo sporazum za nove isporuke. Srpskom ministru odbrane se veoma dopalo ovo vozilo. Neke detalje ćemo podesiti specijalno za potrebe srpske vojske i nastavićemo da izvozimo terence za Srbiju – rekao je prvi zamenik načelnika komande Federalne vojske nacionalne garde Ruske Federacije u Čečeniji Danil Martinov.

Čaborz M-3 se izuzetno dobro pokazao u teškim pustinjskim uslovima na istoku Srbije. Reč je o veoma interesantnom vozilu, dužine oko 4 metra i težine do 1.500 kg. U zavisnosti od verzije (M3/M6), sposoban je da preveze 3 do 6 ljudi i oko 800 kg dodatnog tereta. Pri tome, maksimalna brzina vozila je negde oko 130 km/h, a njegov doseg sa punim rezervoarom je i oko 800 km. Naoružan je kompletnim arsenalom koji je neophodan za ovakve operacije. Tu se pre svega misli na mitraljez pečeneg, zatim teški mitraljez kord, kao i na automatski bacač granata AGS “Plamja”/”Balkan”.

Predviđeno je da vozilo može da nosi i bespilotnu letelicu, kao i da evakuiše ranjene i poginule pripadnike specijalnih timova.

Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama i relativno maloj težini, može da se transportuje i vojno-transportnim helikopterima.

 

izvor:srbija danas

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page