BRUTALNE PRETNJE terorista OVK: Zapalićemo Prištinu 8. oktobra! Sprema se NEVIĐEN HAOS na Kosovu?!

vojska

Veterani tzv. OVK Kosova ne miruju. Na stotine njih ponovo je protestvovalo ispred Palate pravde u Prištini gde su iznel zastrašujući ultimatum – sledeće okupljanje zakazano je za 8. oktobar neće biti mirno ukoliko se ne ispune njihovi zahtevi i slučaj lažiranja liste veterana ne reši!

Kako je preneo portal indeksonline.net, zabrinjavajuće pretnje tokom protesta izneo je Abdilj Muškoljaj, šef organizacije nekadašnjih pripadnika OVK iz Metohije.

On je sa ostalim teroristima izneo listu zahteva za Osnovni sud u Prištini, državno tužilaštvo i glavnog tužioca Aleksandra Ljumezija, gde se traži da se započne istraga o tome ko je krivac koji je nezakonito objavio lične podatke pripadnika terorističke OVK, odnosno da se reši sluačj nezakonitih korisnika statusa veterana i “veteranskih penzija”, zbog čega je za preko 68 miliona evra oštećen budžet privremenih institucija samouprave u Prištini. Takođe, na listi zahteva nalazi se i povlačanje optužnice u slučaju veterana.

Zahtevamo da Skupština izmeni zakon o veteranima i da učešće uzmu oni koji razumeju rat, a ne birokrate koje sede u kancelariji. Njihova optužnica je lažna i ne moramo da budemo deo laži. Pozivamo vas da ostanete zajedno uz kancelarije organizacija na Metohiji i širom Kosova. Nastavićemo da štitimo naše vrednosti – rekao je Muškoljaj.

On je istakao da će povodom svojih zahteva najkasnije do 8. oktobra sačekati javni odgovor, uz obavezu da se tužilaštvo izvini za vređanje veterana.

 Sledeći protest neće biti miran ukoliko se ove tačke ne uzmu u obzir – upozorili su nekadašnji pripadnici terorističke OVK, najavljujući tako moguće žestoke nerede u Prištini.

 

izvor:srbija danas

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page

Share via
Copy link