BIO SAM ĐAVO! Arkanov intervju u kome je PRIZNAO SVE: Jesam, šamarao sam vojnike! Rekao sam im: U BORBI UBIJTE SVAKOGA! - Najnovije Vijesti

BIO SAM ĐAVO! Arkanov intervju u kome je PRIZNAO SVE: Jesam, šamarao sam vojnike! Rekao sam im: U BORBI UBIJTE SVAKOGA!

ruj 28, 2018
ARKAN

Za Željka Ražnatovića Arkana se pisalo i pričalo da je radio za nekadašnju Državnu bezbednost, da je poznavao Slobodana Miloševića, da je tukao svoje vojnike…

Arkan o tome nije često govorio ali je u jednom intervjuu iz 1997. nekadašnji komandant Srpske dobrovoljačke garde rešio da otkrije pojedine detalje.

“Hrvati su izdali Interpolovo poternicu za mnom 1992. navodno zbog pljačke banke 1979. godine… Ja sam 1990. bio u hrvatskom zatvoru, bio sam prvi politički zatvorenik u Hrvatskoj. Tada nisu spominjali nikakvu banku, sad su se setili”, rekao je tada Arkan.

On kaže da nije ratni ratni zločinac ali da s druge strane nije tajna da je u mladosti svašta radio.

“Nije tajna da sam ja kao mlad bio đavo i da sam putovao po Evropi. Ali nisam radio za nikakvu tajnu službu… Možda bolje da pitate Tita pošto kažu da sam radio za njegov režim… Ali pošto Tito nije živ, ne znam ko će to da potvrdi”

Prve uniforme i oružje za Srpsku dobrovoljačku gardu, ispričao je Arkan, kupio je Jezdimir Vasiljević.

“Moja jedinica je imala specijalni satsus koji sam ja nametnuo disciplinom i poštovanjem starešina. Jedinice JNA su se osećale postiđeno kada bi naišao oficir Srpske dobrovoljačke garde. Naš oficir je morao da bude sređen, obrijan dok su ovi iz JNA mogli da budu i razdrljani i pijani niko im nije ništa zamerao.

Nijedan pripadnik moje garde nikoga nije zaklao. Zabranio sam kroišćenje noža da bi se razlikovali od ustaša. Rekao sam im – U borbi se borite i ubite svakoga. Branio sam da se napadaju civili”, rekao je tada Arkan.

On je istakao da nikada nije upoznao tadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića.”Jedina veza između mene i Miloševića je ta što smo bili na sahrani Radovana Stojčića Badže”.

Kaž kako je svog sina poveo da brani svoj narod, i da u rat nije otišao kako bi “ubijao iz hira i pljačkao”.

“Ja sam tokom ovog rata opalio jedno 5 miliona šamara. Disciplina je u gardi bila takva da se naređenja izvršavaju bez prigovora. Batine su bile jedna od sredstava. Dovesti jednog Srbina u red koji je do tada bio pijan, razuzdan.. Dovesti ga u red da bude vojnik kako biu branio svoju veru i svoj narod je bilo teško. Bilo je čitavih vodova koje sam išamarao. Bio je jedna vod iz Sjenice koji je bio tamo… Bili su tu Srbi koji su se uplašili kada su bile borbe za Borovo Naselje. Ja sam ih postrojio i sve ih išamarao”, ispričao je tada Arkan.

 

IZVOR:Kurir.rs/Foto: Youtub

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page