Biljana se svađala sa mužem, a onda je zaklana ostala da leži na podu - Najnovije Vijesti

Biljana se svađala sa mužem, a onda je zaklana ostala da leži na podu

ruj27,2018

Siniša Radovančev (50) iz Ilandže kod Pančeva, koji je 21. novembra 2017. prema navodima jednim ubodom nožem u grudi ubio svoju nevenčanu suprugu Biljanu Mijatović (30), juče je u Višem sudu u Pančevu prvi put govorio o tom zločinu.

Njemu je na prethodnom pretresu pozlilo, zbog čega su njegovi branioci Miroslav Todorović Šera i Jelena Zakonović tražili odlaganje, kako bi se pripremio za svedočenje.

Kako je juče rekao pred sudom nikada nije želeo da je ubije.

– Nikada nisam želeo ni da je udarim, a kamoli ubijem. Žao mi je Biljane, nikada je neću prežaliti – govorio je Siniša pred sudom.

Siniša je na suđenju do detalja govorio o kobnom danu, Biljaninom rođendanu. Dok je govorio, Siniša je zastajkivao i nekoliko puta je zaplakao. Pominjao je i svoju bebu, dete koje je sada ostalo bez roditelja. Sledeće ročište zakazano je za 16. oktobar.

Stravičan zločin odigrao se u iznajmljenom stanu u Pančevu na Aranđelovdan, dok je Biljana Mijatović proslavljala 30. rođendan. Ubistvu je prethodila burna svađa supružnika oko novca, posle čega je prema navodima Siniša zgrabio nož i zario ga Biljani u srce.

On je, navodno, bio pijan, a posle zločina je pozvao policiju, mirno izašao ispred zgrade i sačekao patrolu, koja mu je stavila lisice na ruke. Biljanina ćerka (12) iz prvog braka prisustvovala je svađi koja je izbila uoči brutalnog zločina, a posle tragedije je iznela svoju sestru, staru svega 20 dana, koju je njena majka Biljana dobila sa Sinišom.

Kobna svađa je izbila posle rođendanskog ručka, a ubistvo se dogodilo oko pola sata kasnije.

Biljana je optuživala muža da sav novac sa privatne farme krava daje svom sinu iz prvog braka i snaji. Napadala ga je govoreći mu “da je pi*ka”. Dok je sedeo na stolici, rukama ga je uhvatila oko vrata i grebala ga noktima. Pljunula ga je u lice i rekla: “Pi*ko, ja se tebe ne bojim!”, a on joj je uzvratio da se skloni od njega da je ne bi ubio. Tada je njena ćerka iz prvog braka ušla u kuhinju i pitala: “Koga ćeš ti da ubiješ?”, na šta joj je on uzvratio da ide da čuva sestru. Kada je devojčica izašla i zatvorila vrata, Biljani je rekao: “Idi uzmi ono dete, je*ale te pare više!” Dok su stajali na sredini kuhinje, ona je ponovo nasrnula na njega, govoreći mu: “Pi*ko jedna nesposobna! Ni dete nije tvoje, go*no matoro, mrzim te, ne mogu očima da te vidim!”, posle čega je Siniša zgrabio nož – navodi izvor upoznat sa slučajem.

Siniša je neposredno posle hapšenja tvrdio da mu je tokom žučne svađe sa ženom pao mrak na oči i da nije mogao da premota film i da se seti da li je i kako je uzeo nož. Prvo čega se seća posle njenih uvreda, kako je tvrdio, bili su policajci koji su mu stavili lisice i hladan vazduh koji ga je zapahnuo. Rekao je da se ne seća da je zvao policiju i rekao im da je zaklao Biljanu, već da je od njih saznao da je Biljana usmrćena.

– Kupovao joj je brendiranu garderobu, skupe telefone, plaćao joj kozmetičke tretmane i ispunjavao joj gotovo sve želje. Izdržavao joj je i ćerku, pošto je sa bivšim mužem vodila rat oko alimentacije. Posle jedne čarke Biljana ga je udarila i polomila mu zub, zbog čega je morao da ga izvadi. Kada je videla šta je uradila, i ona se uplašila. Molila je Sinišu da joj oprosti i on joj se vratio. U tim situacijama je i on znao da plane. Govorio bi joj: “Skloni se, budalo, udariću te, ubiću te jednim udarcem!” Često je odlazio iz kuće samo da ga ne bi isprovocirala i da ne bi napravio neko zlo, ali se to na kraju ipak dogodilo – tvrdi Sinišin rođak.

Obe devojčice, Biljanina ćerka iz prvog braka i beba koju je dobila sa Sinišom, smeštene su u hraniteljsku porodicu posle zločina.

Sinišin sin iz prvog braka je podneo zahtev da usvoji bebu, koja je imala nepunih mesec dana kada joj je majka ubijena.

– On je rekao: To je moja sestra, hoću da je gajim! Ima sve uslove, a njegova žena i dve ćerke su takođe saglasne, ali njegov zahtev još nije uzet u razmatranje – kaže izvor.

 

IZVOR:SRBIJA DANA

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page