DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U SRBIJI : Probudio majku, pa joj odsekao glavu sekirom! - Najnovije Vijesti

DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U SRBIJI : Probudio majku, pa joj odsekao glavu sekirom!

ruj26,2018

Ljubiša Marković (59) uhapšen je zbog sumnjeda je juče ujutru štakom udario majku Dobrinku (78) u glavu, a potom je dokusurio sekirom

Ljubiša Marković (59) iz Beograda uhapšen je juče ujutru zbog sumnje da je u porodičnoj kući, u naselju Boleč, sekirom odsekao glavu majci Dobrinki (78).

Kako saznajemo, stravičan zločin dogodio se oko četiri sata ujutru u Ulici 4. jula.

– Uhapšeni Ljubiša živeo je u prizemlju porodične kuće sa majkom Dobrinkom, dok njegova bivša supruga Snežana i njihovo dvoje dece stanuju na prvom spratu iste kuće. Neposredno pre ubistva Dobrinka je spavala, a pošto se probudila, sin ju je prvo snažno udario štakom u glavu, a zatim preklao sekirom – kaže izvor iz istrage i dodaje da se čini kao da je Ljubiša čekao da mu se majka probudi, pa da je ubije.

Snaja zatekla telo

Snežana, bivša supruga osumnjičenog Markovića, rekla je za Kurir da je ona zatekla telo starice, koje je ležalo u lokvi krvi pored kreveta.

– Niko od nas nije čuo nikakvu svađu, niti buku u trenutku zločina, jer smo svi spavali. Tog jutra trebalo je da vodim Dobrinku kod lekara i zbog toga sam sišla na donji sprat da proverim da li je spremna. Međutim, tu me je sačekao Ljubiša, koji mi je rekao: “Ubio sam svoju majku, pozovi policiju”. Vrisnula sam na sav glas, ne znajući šta me je snašlo. On je samo nepomično stajao nasred sobe i mirno sačekao da policija stigne i uhapsi ga – priča potresena žena.

Kako dodaje, oduvek je bila u strahu da će se nekome iz kuće dogoditi nešto strašno.

 

FOTO: DUŠAN STAMENKOVIĆ

– Plašila sam se pre svega za svoju decu, a onda i za sebe i Dobrinku. Ljubiša je ranije imao problema sa alkoholom, a pored toga je pio i lekove, pa je to uticalo na njegovo ponašanje – priča Snežana.

Često se svađali

Izvor iz istrage navodi da su se uhapšeni Marković i njegova majka ranije često svađali.

– Svađa nije bila retka pojava u kući Markovića. Ljubiša je često ulazio u verbalni konflikt i sa majkom i sa bivšom suprugom Snežanom. U jednom trenutku dobio je otkaz na poslu i to ga je takođe izbacilo iz takta, pa je postao čudan i nedruželjubiv. Godinu dana nije napuštao kuću i dvorište – kaže izvor iz istrage.

 

FOTO: DUŠAN STAMENKOVIĆ

Komšije osumnjičenog kažu da je Ljubiša bio čudan, ali da nije delovalo da je spreman da počini zločin, a naročito ne da naudi svojoj staroj i bolesnoj majci.

– Bio je druželjubiv i žao nam je zbog ovoga što je snašlo njega i njegovu porodicu. Jeste bio čudan, ali niko nije verovao da će biti u stanju da nekoga ubije. Strašna tragedija – pričaju komšije.

Lečio se godinama

Lekove mešao sa alkoholom

Uhapšeni Ljubiša Marković se, navodno, godinama lečio na klinici za psihijatrijske bolesti.

– Bio je na jakim lekovima, ali je prestao da ih konzumira i odbijao je da posećuje bolnicu. Osim toga, imao je i problema sa alkoholom, koji je često mešao sa prepisanom terapijom. Pretpostavljamo da je to i dovelo do tragedije – kaže sagovornik Kurira.

 

IZVOR:KURIR.RS

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page