Albancu u ćeliju GREŠKOM doveli rođaka Srbina kome je izvadio oči: Haos nastao MOMENTALNO

albanac u celiji

U ćeliju Albanca koji se sumnjiči da je brutalno ubio Antu Prnjaka stavili su spletom okolnosti Prnjakovog teču koji je završio u pritvoru zbog porodičnog nasilja pod uticajem alkohola! Prnjakov rođak Vjekoslav Marković (63) kaže da bi pala krv da policija nije reagovala.

Marković je već treći put završio iza rešetaka zbog nasilja, a kad su ga ovog puta priveli, nije ni slutio da će ga u ćeliji “kao svog” dočekati ubica njegovog milog rođaka i da će se na početku čak i sprijateljiti.

– Kad sam došao u zatvor, uveli su me u ćeliju, a unutra je bilo nas sedam. Odmah sam se predstavio i rekao da sam osuđen na pet dana. Dočekao me je gazda sobe, svaka ćelija ima nekog ko vodi, koji me jako dobro primio… Dao mi je novu četkicu za zube, sapun, šampon – započinje priču Marković. – Stvarno me dočekao, tako me rođeni brat ne bi dočekao i rekao mi: “Ne vodi brigu, sve ti je tu šta ti treba”. Mene je sad sramota da ga tako hvalim, ali je stvarno bio fantastičan.

Sve je bilo u redu dok Marković nije upitao cimere da li znaju ubicu njegovog rođaka.

– U jednom trenutku ja sam upitao: “Znate li onog Šiptara što je Antu ubio, iskopao mu oči, otkinuo jezik i 14 metaka mu ispalio u telo. Je l’ on ovde negde, ja sam teča… Je*** ti Gospu, nastao je muk – priseća se Marković dramatičnog događaja.

On dodaje da nije znao što je loše uradio pa je pitao “gazdu sobe”, koji se vidno uznemirio, da li je nešto pogrešno rekao!

– Rekao je: “Ne, ne ništa, sve u redu, nije do tebe, ne vodi brigu”. Ali, video sam da je odmah otišao do vrata ćelije i počeo da doziva komandira. Ovaj mu se nije odmah javio, a on je nastavio da viče da mu brzo otvori. Komandir mu je rekao da pričeka pet minuta, a ovaj je poludeo i vikao da je hitno da hitnije ne može biti, da odma otvori – kaže Marković i dodaje da je čovek, kada je komandir otvorio, na rešetke nešto šapnuo.

Komandir ga je odveo sa sobom i za koji minut su se vratili i sa njima je došlo još pet-šest policajaca sa pendrecima i kompletnom opremom.

– Ja još nisam shvatio šta se događa, sedeo sam za stolom nasred ćelije i u ruci držao metalnu šolju koju su mi dali. Gazda sobe je stao sa druge strane stola, a policajci se rasporedili okolo i ni pet, ni šest, on meni govori: “Ja sam taj Šiptar!” – prepričava Marković.

Drama je u tom momentu dosegla vrhunac.

– Kad je on to rekao, ja sam okrenuo šolju naopako, uhvatio je za dno i pritisnuo. Šef sobe je, kad je to video, rekao: “Jesi stari čovek, aj potegni i ubiću te.” Ja sam mu odgovorio da ovde jedino on ili ja možemo dobiti batine, najverovatnije ja, ali da za njega nisu batine, nego da će dobiti samo jedan metak, a ne 14 kao Ante. Jesam, rekao sam to pred njima – tvrdi Marković.

Policajci su tu odmah skočili i razdvojili ih. Njega su odveli na drugi sprat, a Markovića u stranu.

– Dok su ga vodili vikao mi je da će me ubiti – kaže teča.

Ante Prnjak (34) je krajem avgusta pronađen mrtav u Splitu. Pre smrti bio je okrutno mučen pri čemu su mu slomljeni prsti i laktovi na obe ruke, a zlostavljači su mu nepoznatim sredstvom čupali jezik i oči. Policija za ubistvo bivšeg pripadnika Vojne policije sumnjiči Liridona Berišu (27), Albanca sa srpskim državljanstvom, koji je uhapšen u Omišu.

izvor:srbija danas

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page