Vozio je bicikl 240 KM/H! Ako ne verujete, POGLEDAJTE VIDEO! - Najnovije Vijesti

Vozio je bicikl 240 KM/H! Ako ne verujete, POGLEDAJTE VIDEO!

ruj20,2018
vozac bicikla

Nil Kembel je u novom pokušaju još jednom podigao lestvicu i sada dohvatio evropski rekord vozeći na biciklu neverovatnih 240 km/h. U tome mu je još jednom pomogao “porše”, koji ga je vukao sve do 240 km/h. Kembel je već pokazao da je spreman za rekord u junu kada je u istoj postavi vozio 217 km/h. Inače, unikatni bicikl “Moss Bikes” je projektovan da zadrži stabilnost do 200 mph, odnosno oko 322 km/h.

“Porše” i njegov 935 Turbo su pre četiri decenije pomogli Žan-Klodu Rudeu u sličnom pokušaju, a sada su isto ponovili s “kajenom”, i to na pisti aerodroma u Elvingtonu. “Kajen” je straga vozio poprečnu pregradu, a sve kako bi biciklistu osigurao manji otpor vazduha.

Pokretan 550 KS snažnim 4.0 biturbo V8 motorom “kajen” je ubrzao do 177 km/h i zatim je prekinut kontakt sa biciklom. Kembel je dalje isključivo vrteći pedale ubrzao do 240 km/h.

– Ubrzanje “kajena” je strašno, kao da si pričvršćen za raketu. Nakon što su me otpustili spustio sam glavu i pedalirao najjače što sam mogao – komentarisao je Kembel.

izvor:srbija danas

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page