KAKO SU UBIJENI - "NAJVECI" SRPSKI MAFIJASI? - Najnovije Vijesti

KAKO SU UBIJENI – “NAJVECI” SRPSKI MAFIJASI?

ruj19,2018
MAFIJASI

LJUBOMIR MAGAS “LJUBA ZEMUNAC” – Umro je onako kako je i ziveo! Na ulici, brzo. U utorak, 10. novembra 1986, ispred zgrade Zemaljskog suda u Frankfurtu, sreli su se, dvojica okorelih neprijatelja,Ljuba Magas i Goran Vukovic. Prvi, stariji, iskusniji, verovao je u pravilo da kriminalci ne pucaju u prisustvu policije, pa tog dana nije obukao pancir-kosulju. Imao je 38 godina i obavezu da na sudu objasni neke svoje ranije ucenjivacke poteze. Mladji, 27-godisnji “pripravnik” bio je istog jutra na sudu zbog nekih provala. Sreli su se na stepenistu. Vukovic je nehajno prosao pored Magasa, ali mu je ovaj dobacio: “Skloni se…” Munjevito je Goran Vukovic potegao iz dzepa “kolt 38 specijal” i sa dva metka tesko ranio u predelu srca svog “kolegu”. Intervencija Magasevih “gorila” je bila besmislena. Prisutni policajci su okruzili “atentatora” i sprecili osvetu Ljubinih drugova. Nekoliko sati kasnije Ljubomir Magas je izdahnuo u frankfurtskoj bolnici, a ubica Goran Vukovic je odbio predlog policije da se brani sa slobode. Shvatio je da je bezbedniji u zatvoru nego na ulici.

RANKO RUBEZIC uz Ljubu Zemunca najveci mafijas svoga vremena, ubijen 1985 godine od strane Dragana Popovica Dadilje. Rubezicevo ime i prezime ostace zauvek upisano u anale evropskog kriminala.

BRANISLAV MATIC BELI – Istaknuti clan i finansijer Srpskog pokreta obnove (drzao auto-otpade, umesan u organizovane kradje motornih vozila), ubijen 3. avgusta 1991. godine dok je izlazio iz svog automobila u delu Beograda u kojem je stanovao. Zaseda, vise pocinilaca, automatsko oruzje.

ALEKSANDAR KNEZEVIC KNELE – Sa 21 godinom bio je najmladja “zvezda” beogradskog podzemlja. Imao jake policijske veze. Pronadjen je mrtav 28. oktobra 1992. godine u sobi beogradskog hotela “Hajat”. Upad, pistolj malog kalibra sa prigusivacem, jedan pocinilac.

GEORG STANKOVIC ZORZ – Ubijen kod Merkatora 1. oktobra 1993. Cuveni beogradski gangster starije generacije. Zaseda, jedan pocinilac, automat sa prigusivacem.

GORAN VUKOVIC MAJMUN – Ubica Ljube Magasa Zemunca, sef jednog ogranka beogradskog podzemlja, ubijen je 12. decembra 1994. godine dok je ulazio u svoja kola u centru Beograda. Zaseda, dva pocinioca, automatsko oruzje.

DRAGAN POPOVIC DADILJA – Ubica Ranka Rubezica (1985) i poznati gangster. Ubijen 17. jula 1995, usred bela dana, na Toplicinom vencu. Devojka koja je bila u njegovom drustvu, uspela je da pobegne, lakse ranjena. Jedan pocinilac, automatsko oruzje.

ZORAN STEVANOVIC – “Major” Srpske dobrovoljacke garde, koju je osnovao Zeljko Raznatovic Arkan, ubijen je 30. avgusta 1996. ispred hotela “Metropol” u Beogradu. Hrvatske vlasti su ga uhapsile na Baniji krajem 1990. zajedno sa Raznatovicem i jos dvojicom kada je u njihovom dzipu pronadjena veca kolicina oruzja. Zaseda, jedan pocinilac, automat sa prigusivacem.

ZORAN DIMITROV ZUCA – Vidjeni pripadnik vozdovacke ekipe, vise puta meta atentata. Ubijen 6. oktobra 1996. na Konjarniku. Zaseda, jedan pocinilac, automatsko oruzje.

RADE CALDOVIC CENTA – Poznata licnost beogradskog podzemlja, ubijen je 14. februara 1997. godine u svojim kolima blizu Kluba knjizevnika u Beogradu. Uz njega je stradala i Maja Pavic, kao “kolateralna zrtva”. Zaseda, dva pocinioca, automatsko oruzje.

VUKASIN VULE GOJAK – “Major” Srpske dobrovoljacke garde ubijen je 6. septembra 1997. ispred svoje diskoteke “Ric” u Beogradu, na Kosutnjaku. Bio je sef obezbedjenja kockarnice u palati Beogradjanka kada se u septembru 1992. izgubio svaki trag Isi Leru Dzambi, vodji dorcolskih prestupnika. Zaseda, snajperska puska.

ZELJKO RAZNATOVIC ARKAN – Biznismen, saradnik SDB-a, bivsi komandant Srpske dobrovoljacke garde i predsednik Stranke srpskog jedinstva, optuzen u Hagu za ratne zlocine, ubijen je 15. januara 2000. u holu beogradskog hotela Interkontinental. Upad, vise pocinilaca, pistolji; sudjenje u toku, ali do sada bez rezultata.

RADOSLAV TRLAJIC – Jedan od najpoznatijih predstavnika beogradskog podzemlja, pripadnik tzv. novobeogradskog ganga, ubijen je 26. februara 2000. ispred ulaza u zgradu broj 142 u ulici Ivana Ribara na Novom Beogradu. Zaseda.

BRANISLAV LAINOVIC DUGI – Novosadski biznismen i bivsi komandant paravojne Srpske garde ubijen je 21. marta 2000. u Ustanickoj ulici ispred parkinga kod hotela Srbija u Beogradu. Zaseda, jedan pocinilac, pistolj.

ZORAN DAVIDOVIC CANDA – Biznismen i tzv. zestoki momak sa beogradskih ulica ubijen je 23. marta 2000. po povratku iz Novog Sada sa sahrane Branislava Lainovica Dugog. Ubijen je na ukljucenju na autoput Zagreb-Beograd kod fabrike Grmec. Sa njim je poginuo i njegov saputnik Ivan Stojanovic. Bili su u automobilu kome je trebalo da bude Zoran Uskokovic Skole. Zaseda, dva pocinioca, automatsko oruzje.

ZORAN USKOKOVIC SKOLE – Beogradski biznismen, cije je ime pominjano u vezi sa ubistvom Zeljka Raznatovica Arkana, ubijen je 27. aprila 2000. u vatrenom okrsaju u beogradskom naselju Vidikovac. Sa njim je poginuo i njegov telohranitelj, policajac Milos Stevanovic. Jurnjava automobilima, dva pocinioca, automatsko oruzje.

Aleksandar Knezevic Knele simbol vremena i generacije zeleo je sve i odmah……

U apartmanu 331 hotela “Hajat” u novom beogradu, 28. oktobra 1992. godine ubijen je Aleksandar Knezevic Knele, dvadesetjednogodisnjak iz naselja Brace Jerkovic. Kneletovo telo je pronadeno sledeceg dana u 15 casova.
Nekoliko dana posle ubistva niko od Knezevicevih prijatelja nije mogao da pretpostavi ko bi mogao da bude ubica. Pojedinost koja je sve zbunjivala bio je podatak da je Knezevic, ocigledno, pustio ubice u sobu. Bilo je poznato da je inace izuzetno oprezan, da vise puta proverava koga pusta u sobu, da je pistolj drzao cak i kada bi primao bliske prijatelje.
U “Freski”, omiljenom Kneletovom kaficu, posto se culo za ubistvo, nije bilo muzike. Velika grupa mladica, koji su izgledom oponasali Kneleta, odbijala je svaki razgovor.

Tih dana, novine su se citale od zadnjih stranica. Ako mozda i nije bio prvi u nizu, generacije samo Beogradu svojstvenih desperadosa, onih koji su hteli sve, i to odmah, Knele je ubrzo zauzeo vodece mesto. Svojim izgledom i nacinom zivota iskazao je najdublje zelje velikog dela svojih vrsnjaka. Njegov otac svedoci da ga je vise puta upozoravao na opasnosti.

Knele mu je odgovarao: “Bolje da zivim jedan dan kao covek, nego ceo zivot kao bednik. Pusti me, ovo je moj zivot”.
Na Kneletovu sahranu doslo je nekoliko hiljada ljudi. To je svet koji ima svoju fizionomiju i psihologiju, nepisane zakone.Svi su ozbiljni, napeti, nose italijanska odela, cipele, listom kratko osisani, poput Kneleta. Puno lepih devojaka koje neprekidno placu………..”

Rezignirani inspektor SUP-a nam je u to vreme izjavio: “Knezevicev otac napada policiju da ga je ubila, tvrdi da mu se sin nije bavio kriminalom. Nikada, medutim, nije objasnio otkuda njegovom sinu “porsche”, vredan 80 hiljada maraka, novac da menja hotele. Mozda je radio preko omladinske zadruge?”

zvor:opusteno.rs

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page