Velika Britanija UĆUTKALA SVOG ŠPIJUNA IZ SREBRENICE: Brutalno ga kaznili! Kriju strašnu istinu!?

ruj1,2018
srebrenica

Posle šokantnih stranica iz holandskih izveštaja o tajnom učešću britanskih SAS jedinica u Srebrenici posle oslobođenja (ili kako oni kažu “pada”) tog grada, a i otkrivanja svedočenja jednog od tih britanskih specijalaca, Srbija Danas dolazi do podataka da je Ministarstvo odbrane Velike Britanije, prema pisanju lista “The Gardian” od 29. jula 2002. godine, tužilo tog specijalca zbog kršenja Ugovora o poverljivosti.

Podsećamo da je u tekstu u listu “The Sunday times”, pripadnik britanske SAS jedinice, priznao da je ta jedinica tajno bila u Srebrenici, navodno da bi prikupljala informacije, slala koordinate položaja srpskih snaga i obavljale slične špijunske poslove, a takođe optužuje i NATO pakt i UN da su dozvolile “masakr u Srebrenici”.

On govori i o sastanku sa Naserom Orićem, a više o tome možete pročitati

Britansko ministarstvo odbrane je, pri pokretanju postupka, tvrdilo da pomenuti sasovac nije ugrozio nacionalnu sigurnost, ali da će se postupak pokrenuti zbog kršenja Ugovora o poverljivosti.

Srebrenica

Foto: Profimedia

Postupak protiv Kameruna je završen nagodbom i ministarstvo je uspelo da izdejstvuje da Kamerun u budućnosti ne iznosi nikakve informacije o svom učešću u misijama, a morao je da plati i 75.000 funti, tj. 70% sudskih troškova, a i sav profit koji je Kamerun zaradio zbog otkrivanja informacija je prebačen na račun Ministarstva odbrane Velike Britanije.

O nagodbi između ministarstva i Kameruna pisao je list “The Scotsman” u izdanju od 4. jula 2003. godine.

Ovo je očigledan dokaz da država Velika Britanija krije ulogu svoje tajne SAS jedinice u Srebrenici, a još uvek ne može da se otkrije ko je izvršio streljanje na četiri lokacije: Orahovac, Branjevo, Dom kulture Pilica i Korluk.

 

izvor:srbija dana

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page