Saradnik Luke Bojovića opalio šamar Miši Ognjanoviću, i to sve zbog Arkana!

kol26,2018

Filip Korać, koji je godinama važio za najbližeg saradnika Luke Bojovića (45), gajio je animozitet prema advokatu Dragoslavu Miši Ognjanović (57) zbog njegove nekadašnje saradnje sa Andrijom Draškovićem (53).

Zbog toga je Ognjanoviću jednom opalio šamar, u restoranu „Mali Pariz“, i to pred gostima lokala, piše nedeljnik „Ekspres”.

– Zamerao je Ognjanoviću njegovu nekadašnju saradnju sa Andrijom Draškovićem, koga Bojovićev klan smatra krivim za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana. Ono što je Luka odavno oprostio Miši Filip nikada nije, i koristio je svaku priliku da javno ponizi advokata. To je išlo do te mere da je jednom u restoranu „Mali Pariz“ opalio šamar advokatu, i to pred gostima lokala – rekao je sagovornik „Ekspresa”.

Kako se navodi, policija ispituje i da li je Ognjanovićevo ubistvo povezano sa raskolom unutar klana.

– Zbog razdora unutar klana policija vrlo pažljivo vodi istragu, jer postoji mogućnosti da je bar jedno ubistvo posledica razdora u klanu između Luke i Koraća – navodi sagovornik lista.

Istovremeno sa istragom koja je usmerena ka svim Bojovićevim neprijateljima, policija je došla i do podataka o veoma ozbiljnom raskolu unutar klana, odnosno o potpunom razdvajanju Luke i Koraća, koji je godinama važio za Lukinog najbližeg saradnika. Korać je, piše „Ekspres“, oformio vojsku svojih ljudi.

Istrage ubistava Miloradovića, Milića i Ognjanovića policiju su dovele i do saznanja o novom kokainskom ratu koji Bojovićev klan vodi sa ekipom Dejana Stojanovića Keke, i to povodom zauzimanja narko-teritorije.

– Šverc narkotika čija se vrednost meri milionima evra stvara brojne neprijatelje. I krvna osveta sa Šaranovićima je počela zbog droge, jer je Slobodan Radonjić, kum Šaranovića, ubijen 2009. u Baru upravo zbog toga što je Luki dugovao novac za izvesnu količinu narkotika. Bojović je u klinču i s kavačkom ekipom, i to kao saradnik njihovih suparnika iz škaljarskog klana.

Rat između nekada jedinstvenog škaljarskog klana iz Kotora, koji je i doveo do najvećeg balkanskog mafijaškog rata, počeo je zbog nestanka tovara od 200 kilograma kokaina 2013. godine u Valensiji. Ta španska luka bila je utočište i škaljarskoj i kavačkoj ekipi, ali i Luki Bojovića nakon što je 2010. godine pobegao iz Srbije, uplašen da će biti uhapšen posle predaje „zemunca” Sretka Kalinića. Valensija nije samo utočište srpskim kriminalcima već oni odatle kontrolišu i isporuku kokaina koji se iz Južne Amerike švercuje u Evropu. Valensija je samo jedna od luka u koju stižu brodovi sa švercovanim kokainom. Roba stiže i u Holandiju, gde Bojović ima još jedno važno uporište. Baze u Evropi dalje služe za organizovanje ulične prodaje kokaina, koja je u zemljama zapadne Evrope zbog više ulične cene daleko isplativija. U tom poslu Bojovićev klan je nedavno započeo novi rat, s Kekinom ekipom.

– Ulično tržište je razlog sukoba. Obe grupe se sada bore da zauzmu što veću teritoriju – kaže naš izvor.

Lukin advokat Dragoslav Miša Ognjanović (57) ubijen je 28. jula ispred zgrade u ulici Antifašističke borbe u Novom Beogradu.

 

izvor:alo.rs

By admin

Sličan Sadržaj