LIKVIDIRALI MALIŠANA Ubili trogodišnjaka jer je video kriminalce?!

kol26,2018

Trogodišnji Italijan Nikola Kampolonja hladnokrvno je ubijen jer je prepoznao članove mafijaške grupe koja je bila suparnik bandi njegovog dede, pokazala je policijska istraga.

Italija je bila zgrožena likvidacijom trogodišnjaka u januaru prošle godine, a prve spekulacije sugerisale su na to da je Nikolin deda, lokalni mafijaš, koristio unuka kao “živi štit” od metaka?!

Istraga je, međutim, pokazala da su mališana ubili mafijaši, pripadnici suparničkog klana, jer ih je prepoznao.

Image result for Italian Nicola Campolongo

Time je zloglasna kalabrijska “Ndrangeta”, član zloglasnog trija sa sicilijanskom “Koza nostrom” i napuljskom “Kamorom”, prekršila jedan od mafijaških “kodeksa časti” – da decu ne ubijaju.

Dečakovo izrešetano telo pronađeno je u napola spaljenom “fijat puntu”, zajedno sa telima njegovog dede Salvatora Janićelija i njegove marokanske ljubavnice u mestu Kasano alo Đonio.

Svi troje ubijeni su kao žrtve odmazde jer je Nikolin deda sa svojom grupom kriminalaca počeo da švercuje drogu na teritoriji koju kontroliše “Ndrangeta”.

Mafijaši su priznali da su mališanovog dedu namamili na sastanak, obrazlažući da žele da kupe veću količinu droge, a onda su ih sve troje hladnokrvno ubili, a automobil zapalili.

Na krovu automobila ostavili su kovanicu od 50 centi kao znak da Janićeli nije platio dug.

Nikolina majka je u to vreme služila zatvorsku kaznu zbog prodaje droge. Mali Nikola je od rođenja živeo s njom u zatvoru dok ga deda nije uzeo sebi.

O ovom zločinu oglasio se i papa Franjo osudivši na misi u Kalabriji “mafijaško obožavanje zla”, a pripadnici mafije javno su izopšteni iz Rimokatoličke crkve, navodi italijanska štampa.

 

izvor:Alo.rs

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page