"Crvena beretka" uperila pištolj u Crnogorca, sekund kasnije ležao je mrtav zbog KOBNE GREŠKE - Najnovije Vijesti

“Crvena beretka” uperila pištolj u Crnogorca, sekund kasnije ležao je mrtav zbog KOBNE GREŠKE

kol24,2018

Ljubomira Lazića (48) iz Zemuna, koji je pre nekoliko dana uhapšen zbog sumnje da je u Bijelom Polju pokušao da ubije Elvisa Ćatovića (32), sa saslušala je crnogorska policija i on se branio ćutanjem.

Kako se sumnja, Lazić je sa Željkom Pavkovim Lalom (47) iz Srbobrana, nekadašnjim pripadnikom “crvenih beretki” otišao u Bijelo Polje s namerom da ubiju Ćatovića, ali je u međusobnom vatrenom obračunu Ćatović ubio Pavkova, dok je Lazića ranio.

Policija je saslušala Lazića u bolnici, ali on nije želeo da odgovara na pitanja. Njemu je određen pritvor do 30 dana.

Zahtevom za otvaranje istrage višeg državnog tužioca u Bijelom Polju Nade Bugarin Lazić je osumnjičen da je počinio krivična dela, teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja.

Sudija Rakonhac je ovu odluku donela posle saslušanja Lazića u Kliničkom centru u Podgorici gde je na lečenju od ponedeljka veče zbog teške povrede koju je zadobio u pucnjavi koja se dogodila 13. avgusta oko 23.30 časova u bjelopoljskom naselju Sutivan. Tada je ubijen njegov prijatelj Željko Pavkov (47) iz Srbobrana.

U njih je pred svojom kućom pucao Bjelopoljac Elvis Ćatović (32), koji je lakše ranjen.

Crnogorska policija je saopštila da su državljani Srbije ilegalno prešli državnu granicu kako bi ubili Ćatovića, koji je izjavio da ih ne poznaje i da je pucao štiteći život.

Pored beživotnog tela Pavkova koji je pogođen u grudi nađen je pištolj sa prigušivačem a da li je Bjelopoljac iz njega pucao utvrdiće forenzičari.

Istražitelji ispituju razloge “sastanka” više osoba kod kuće Ćatovića.

Pištolj igračka

Ilustracija, Foto: Profimedia

Pištolj koji je pronađen pored tela ubijenog bio je prerađivan. Sumnja se da je Pavkov od češke “zbrojevke” manjeg kalibra napravio “magnum 357”, koji je većeg kalibra. Kad je pokušao da ispali hitac, metak se zaglavio u cevi. Pretpostavlja se da je to bio trenutak koji je presudio ko će izaći kao pobednik iz vatrenog obračuna – otkrio je izvor iz istrage.

Prema pisanjima pojedinih medija Ćatović i Pavkov su izvesno vreme proveli zajedno u Nemačkoj, gde su bili angažovani u građevinskoj firmi.

Sagovornik, blizak obojici, navodi da je i treći akter pucnjave u Bijelom Polju, Lazić iz Zemuna koji je tada ranjen, takođe bio u Nemačkoj, ali i u “beretkama”:

– Pavkov je navodno došao u sukob sa Ćatovićem oko nekih poslova. Bjelopoljac laže da ih ne poznaje i da ne zna zašto su ga napali. Pavkov je hteo da ga zaplaši ali ne i da ga ubije. On ih je namamio da dođu u Crnu Goru obećavajući da će da razreše situaciju – kaže dobro upućeni izvor.

Prema nezvaničnim saznanjima, sva trojica su se našla nedaleko od Ćatovićeve porodične kuće. Posle žučne rasprave, Pavkov i Ćatović povadili su i oružje. Gotovo istovremeno je počelo da prašti.

– Pavkov je ispalio samo jedan hitac i pištolj mu se zaglavio – navodi sagovornik Večernjih novosti.

 

– Taj metak je samo Ćatovića okrznuo, jer nekadašnji pripadnik “Beretki” i nije hteo da ga ubije. Bjelopoljac je, međutim, ispalio ceo šaržer ka Pavkovu i Laziću. Prvi je ostao na mestu mrtav, a drugog je hitac pogodio u grudi.

IZVOR:ALO.RS

By admin

Sličan Sadržaj

You cannot copy content of this page